Ga naar de inhoud

Veel gestelde vragen

Wat eten we vandaag?

Op de Na schoolse activiteiten dagen eten we bij binnenkomst fruit en crackers. Om 16:00 is er een gezonde snack. Tijdens de vakanties en op studiedagen eten we fruit rond 10:00 uur en hebben we een afwisselde lunch. Broodjes, wraps, tosti’s. Om 15:00 eten we crackers en om 16:00 is er een gezonde snack.

Mag ik een snoepje?

Nee bij ons geen snoep, maar er zullen ook workshops zijn zoals sushi maken en pizza’s bakken. We voeren een gezond beleid met af en toe een uitzondering.

Welke activiteiten zijn er vandaag?

Omdat de workshops en sportactiviteiten dagelijks verschillen en we rekening houden met het weer en populariteit is het elke dag een verrassing. Op onze socials word wel aangegeven wat we van plan zijn. Maar dit zou kunnen wijzigen. Waar je van uit kan gaan is dat er elke dag een workshop en sportactiviteit naar leeftijdsgroep en interesse gegeven word.

Mag ik gamen?

Ja, tussen de workshops en sportactiviteiten is er een vrij spel moment van een half uur. 1 keer per dag mag je kiezen om te gamen. Maar wij kiezen wel zelf het assortiment uit naar leeftijd.

Mag ik Netflix kijken?

Aan het eind van de dag als je nog aanwezig bent dan mag er tv gekeken worden als we niet ergens anders mee bezig zijn. Wij kiezen zelf het programma. Onze voorkeur gaat uit naar leuke educatieve programma’s op NPO per groep. Wij kijken niet naar het jeugdjournaal maar wel naar het Sinterklaasjournaal ;). Tijdens studiedagen hebben we een thema het kan voorkomen dat er ter ondersteuning een programma gekeken word. Tijdens vakanties kan het voorkomen dat er “bioscoop” als activiteit op de agenda staat. De zaal word dat omgetoverd tot bioscoop en kijken we een kinderfilm.

Wat gebeurd er als ik val?

Vallen kan altijd gebeuren. Vervelend. Hier kunnen verschillende uitkomsten uit voortvloeien .Wij zijn in geen enkel geval aansprakelijk voor letsel tijdens de uren die afgenomen worden bij TRIBE. Sporten, buitenspelen, dansen in elke situatie schuilt er risico dat er iets kan gebeuren. Uiteraard doen wij alles in onze macht om jullie veilig te houden en is er altijd iemand aanwezig in het bezit van een kinder EHBO. Wij zijn gediplomeerd pedagogisch medewerkers met veel ervaring en in het bezit van een verklaring omtrent gedrag.

Wat ga ik allemaal doen vandaag?

Op onze socials kan je een SNEAK PEAK bekijken wat er in de planning staat. Maar omdat wij rekening houden met verschillende factoren kan dit wijzigen. Tijdens de vakantie kamp dagen is er een programma. Wij doen alles in onze macht om deze planning door te laten gaan. Tijdens de na schoolse activiteiten volgen we altijd het volgende ritueel. Tussen 14:00 en 15:00 word je opgehaald verzamelen we ons op de locatie en eten en drinken we wat. Tijdens het eten en drinken word er besproken wat er op de planning staat. Er kan gekozen worden uit verschillende activiteiten en workshops. Hierop word je vervolgens ingedeeld. Tussen 15:00 en 16:00 is er een activiteit/workshop. tussen 16:00 en 16:30 is er ruimte voor vrij spel en een gezonde snack. Tussen 16:30 en 17:00 is er een activiteit/workshop en tussen 17:00 en 18:00 is er een workshop. Tussen 18:00 en 19:00 is er ruimte voor vrij spel.

Wat als mijn spullen kwijt raak bij TRIBE?

Het mee nemen van privé eigendommen is op eigen risico. Wij doen alles in onze macht om jullie spullen bij elkaar te houden maar het kan altijd gebeuren dat er iets kwijt raakt. Mocht er tijdens het spelen/workshops kleding kapot gaan of vies worden dan is dat ook op eigen risico. Omdat wij ook creatieve workshops geven raden wij aan kleden aan te doen die ook vies mogen worden.

Aan welke regels moet ik mij houden?

De algemene regels waar je je aan moet houden hangen in de ruimte. Regels zijn er om veiligheid en respect te creëren. Zo voeren wij een zero scheld en pest beleid. Voorafgaande aan een activiteit worden de regels uitgelegd en verteld wat er van jullie verwacht word.

Als ik ziek ben kan ik dan mijn boeking annuleren?

Nee, wel kan je tot 1 maand van te voren te annuleren. Wij houden rekening met de bezetting van personeel versus kinderen.

Wat gebeurd er als ik te laat word opgehaald?

Het kan altijd gebeuren dat er file is of een ander noodgeval. Online kan je een uur bijboeken. Graag worden we op de hoogte gehouden dmv een telefoontje.

Als er een activiteit is wat ik niet leuk vind wat kan ik dan gaan doen?

Vooral worden de activiteiten besproken en mag je kiezen. Als het toch tegenvalt bekijken we wat de mogelijkheden zijn. Je kan bijvoorbeeld mee doen aan een andere workshop.

Kan ik kinderopvangtoeslag aanvragen?

Nee, wij zijn geen Opvang organisatie wij organiseren activiteiten en vakantiekampen.

Ken ik alle juffen en meesters bij TRIBE?

Wij werken met een vaste groep mensen. Het kan zijn dat er een nieuwe juf of meester bij komt. Of dat je voor het eerst komt in dat geval leer je ons snel kennen.

Hoeveel juffen en meesters zijn er bij TRIBE?

Wij bestaan uit een team van 5 pedagogisch medewerkers.

Mag ik ook vrij spelen?

Ja er is ruimte voor vrij spel tussen de activiteiten door. Je kan kiezen om je te verkleden, te kleuren, op te treden met strijkkralen te knutselen. Voor de grotere kinderen is er tijdens vrij spel ruimte om te gamen, tafelvoetbal een potje UNO etc.

Wat gebeurd er op een uitje?

Uitjes zijn van te voren door genomen. Wij leggen uit waar we naar toe gaan. Waarom we er naar toe gaan en hoe lang we er naar toe gaan. Buiten de locatie draagt iedereen een herkenbaar vestje. De regels en de planning worden doorgenomen. De medewerkers die mee zijn op een uitje zijn altijd telefonisch te bereiken. Ook tijdens uitjes zijn wij op geen enkele wijze aansprakelijk voor letsel. Mochten wij verder weg gaan en gebruik maken van vervoer ook dan zijn wij in geen enkel geval aansprakelijk voor letsel. Uiteraard stellen wij veiligheid voorop. Wij zijn gediplomeerd medewerkers in het bezit van een verklaring omtrent goed gedrag. Ouders worden op de hoogte gesteld van de uitjes. Mocht een ouder niet akkoord gaan met het uitje dan kan het kind op de locatie blijven om daar een activiteit te volgen.

Wie is er eindverantwoordelijk voor mij?

Jouw verzorgers ook tijdens de uren die je bij TRIBE besteed. Jouw verzorgers kennen jou en schatten in of jij klaar bent voor TRIBE. Uiteraard nemen wij binnen onze macht onze verantwoordelijkheid. Wij zijn gediplomeerd pedagogisch medewerkers met veel ervaring en in het bezit van een verklaring omtrent goed gedrag.

Moet ik sportkleren mee nemen?

Je mag je eigen sportkleding mee nemen. Op de locatie hebben wij t-shirts liggen om te dragen tijdens sport activiteiten

Heb ik toestemming om samen met de juffen en meesters de locatie te verlaten?

Ja, als je bij TRIBE uren boekt dan gaan jouw verzorgers akkoord met het verlaten van de locatie. Dit gebeurd in het geval van uitjes maar ook als we vrij spel hebben en een half uurtje in een speeltuin gaan spelen/ voetballen of buiten sporten. Mocht dit niet het geval zijn dan kunnen jouw verzorgers dit aangeven tijdens de boeking in het kopje Opmerkingen.